Pravila zaštite privatnosti

Anonimno prikupljanje podataka

B. Braun Adria RSRB štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. Prilikom posećivanja internet prezentacije kompanije B. Braun Adria RSRB imate svako pravo zadržati Vaše lične podatke za sebe. B. Braun Adria RSRB obavezuje se da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja internet prezentacije, te da privatne podatke neće distribuirati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. B. Braun Adria RSRB može, u skladu sa zakonom, prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja internet prezentacije (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unete u postupku registracije. U navedene svrhe koristimo program e-tracker. Informacije prikupljene pomoću spomenutog programa koriste se isključivo u statističke svrhe. Vi ostajete anonimni kao individualni korisnik.  

e-tracker

Korišćenjem tehnologije e-tracker GmbH programa (http://www.etracker.de/) podaci o našim internet korisnicima čuvaju se u anonimnom formularu unutar navedene prezentacije. U ove svrhe mogu se koristiti kolačići (cookies); međutim ovi kolačići sakupljaju i čuvaju podatke samo u obliku pseudonima. Podaci se ne koriste u svrhu lične identifikacije posetioca internet prezentacije. Pravo na navedno prikupljanje podataka može biti opozvano od strane korisnika za sva buduća posećivanja naše internet prezentacije.

Kolačići

Nasa web stranica koristi tzv. “kolačiće“. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se skladište na Vašem računaru i koje čuva Vaš pretraživač. Oni ne mogu oštetiti Vaš računar i ne sadrže viruse. Koristimo ih kako bi web stranica bila korisnija, efikasnija i bezbedna.
Postoje tzv. funkcionalni kolačići, kao na primer postavke jezika ili načina poručivanja, koji su neophodni za bitne funkcije web stranice. Bez ovih kolačića web stranica se ne može koristiti prema svojoj nameni.
Većina kolačića koje koristimo su tzv. kolačići sesije. Oni se automatski brišu nakon Vaše posete web stranici. Ostali kolačići ostaju trajno sačuvani na Vašem uređaju dok ih ne obrišete. Ovi kolačići nam omogućavaju da prepoznamo Vaš pretraživač prilikom sledeće posete.
Možete podesiti Vaš pretraživač da Vas obavesti o postavkama kolačića i dozvoli kolačiće samo u određenim slučajevima, isključi prihvatanje kolačića u određenim slučajevima ili potpuno isključi kolačiće, kao i automatsko brisanje kolačića prilikom zatvaranja pretraživača. Ukoliko ne prihvatite upotrebu kolačića (moguća postavka u Vašem pretraživaču) moguće je koristiti našu web stranicu (sa određenim ograničenjima).
Detaljnije informacije o kolačićima možete naći ovde.

Prikupljanje, obrada i prenos podataka 

Lični podaci se prikupljaju samo onda kada sami podnesete svoje podatke, kao na primer putem kontakt obrasca na internet prezentaciji. Lični podaci se čuvaju na sigurnom mestu i nisu javno dostupni. Prema pravilu, B. Braun Adria RSRB podatke ne prosleđuje trećim licima, izuzev kako bi ispunio zakonske obaveze ili u slučaju kada se to izričito zahteva od strane nadležnih organa ili policije.

Poverenik za zaštitu podataka (Data Protection Officer)

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o korišćenju Vaših podataka, možete kontaktirati našeg poverenika za zaštitu podataka.

Nadležnost suda

Rad ove internet prezentacije regulisan je zakonima Republike Srbije. Za sve sporove koji proisteknu u vezi sa radom ove internet prezentacije, nadležan je isključivo sud u Beogradu u Republici Srbiji. B. Braun Adria RSRB zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.